Kiraz ağaçlarına yapılan budama türleri kış budaması ve yaz budaması olarak ikiye ayrılır. Kış budaması: Genellikle kış sonunda, yani şubat ve mart aylarında yapılır. Fidan henüz uyanmamış olduğu için, budama sonrası oluşacak yaraların iyileşmesi daha kolay gerçekleşir. Goble (açık goble) ya da lider sistem tercih edilir. Yaz budaması: İlkbaharda sürgünler odunlaşmaya başladıktan sonra yapılır. Sürgün seyreltmeleri, uç alma, bükme, eğme ve dalların birbiriyle karşılıklı olarak bağlanıp açılarının genişletilmesi veya daraltılması gibi işlemleri içerir. Yaz budaması, kış aylarında yapılacak budama işlemlerini azaltır ve kültürel etkinlikleri iyileştirir. Kiraz ağaçlarında ayrıca, ağacın iç kısımlarına ışık ulaşmasını sağlamak ve meyve tutumunu artırmak için bakım budaması da yapılır. Budama işlemi, doğru tekniklerin uygulanmasını ve hijyen kurallarına uyulmasını gerektirir; aksi takdirde ağaçlara zarar verebilir. Bu nedenle, bir uzmana danışılması önerilir.