Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağlı pilaki yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Barbunyaların haşlanması: Taze barbunya kullanılıyorsa haşlamaya gerek yoktur, ancak kuru barbunya bir gece önceden ıslatılmalı ve haşlanmalıdır 13.
- Şeker kullanımı: Zeytinyağlı yemeklerin çoğunda kullanılan şeker, yemeğin tadını etkilemez, sadece lezzet dengesini sağlar 13.
- Düdüklü tencere kullanımı: Yemek daha kısa sürede pişer ve zamandan tasarruf edilir 13.
- Suyun kontrolü: Tencerenin tabanı tutmaması için su seviyesi kontrol edilmeli, çok azalırsa kaynar su eklenmelidir 13.
- Dinlendirme: Zeytinyağlı pilaki, bir gün dinlendiğinde daha lezzetli olur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: