Buradasın
Zeytinyağlı brüksel lahanası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gr. Brüksel lahanası 1
- 1 adet soğan 13
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü 1
- 2 yemek kaşığı esmer pirinç 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1
Yapılışı:
- Esmer pirinci 30 dk. sıcak suda bekletin 1.
- Soğanı yemeklik doğrayın, Brüksel lahanasını yıkayıp sarı yapraklarını ayırın 1.
- Geniş bir tencereye soğanı, yıkayıp süzdüğünüz esmer pirinçleri, tuz ve karabiberi koyun 1. Üzerine 1 bardak su ekleyip 15-20 dakika pişirin 1.
- Daha sonra tencereye Brüksel lahanası ve kuş üzümlerini ekleyin 1. 3 su bardağı daha sıcak su ekleyerek 20 dakika pişirin 1.
- Ocağın altını kapattıktan sonra tencereye zeytinyağı ekleyin 1. Yemeğiniz servise hazır 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: