Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram Brüksel lahanası 15;
- 1 orta boy kuru soğan 5;
- 1 havuç 5;
- 1 orta boy patates 5;
- 2-3 diş sarımsak 5;
- 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası 5;
- Tuz ve karabiber 5;
- Zeytinyağı 5.
Yapılışı:
- Brüksel lahanalarının dış yapraklarını soyup ortadan ikiye ayırın 1.
- Soğanları doğrayın ve zeytinyağında soteleyin, sarımsakları ekleyin 5.
- Havuç ve patatesleri küçük ölçülerde doğrayarak ekleyin ve kavurun 5.
- Brüksel lahanalarını ekleyin ve 5 dakika kavurun 5.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun 5.
- Tuz, karabiber ve biraz su ekleyerek kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin 5.
- Servis tabağına alıp servis edebilirsiniz 5.
Püf Noktası: Dilerseniz 1 küp şeker ekleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: