Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zerdeçallı iç pilav yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık pirinç 2;
- 1 büyük adet soğan 2;
- 2 diş sarımsak 2;
- 1 çay kaşığı toz safran 2;
- 1 çay kaşığı zerdeçal 2;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 3 bardak su 2.
Yapılışı:
- Pirinçleri bol suyla yıkayın ve isteğe göre sıcak suda bekletin 23.
- Zeytinyağı ile yemeklik doğranan soğanları ve sarımsakları kavurun 2.
- Daha sonra pirinçleri ekleyip pirinçlerle birlikte kavurun 2.
- Tereyağını ekleyin 2.
- Üzerine safran, zerdeçal, nane, karabiber ekleyin 2.
- En son tuz ekleyip baharat kontrolünü yapın ve sıcak su ekleyin 2.
- İsteğe bağlı olarak tavuk veya et suyu da kullanılabilir 2.
- Kaynayan tencerenin altını kısın ve kapağı hiç açmadan pişmeye bırakın 2.
- En son suyunu tamamen çeken pilavı karıştırın ve üzerine havlu kağıdı veya temiz bir havlu ile demlenmeye bırakın 2.
- Sıcak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: