• Buradasın

    Zerdeçal pilavın rengini değiştirir mi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, zerdeçal pilavın rengini değiştirir. Pilavın içine eklenen bir tatlı kaşığı zerdeçal, pilavın rengini altın sarısına dönüştürür 12.

    Konuyla ilgili materyaller

    Zerdeçallı pilavın içine ne konur?

    Zerdeçallı pilavın içine aşağıdaki malzemeler konur: Pirinç: Genellikle baldo pirinç kullanılır. Zerdeçal: Pilavın ana baharatlarından biridir. Kuş üzümü: Suda bekletilmiş olarak eklenir. Tereyağı ve zeytinyağı: Pilav tenceresinde eritilir ve pirinçlerle kavrulur. Sıcak su: Pilavın pişirilmesi için eklenir. Tuz ve beyaz biber: Tatlandırmak için kullanılır. İsteğe bağlı olarak, bezelye, havuç, defne yaprağı gibi malzemeler de eklenebilir.

    Zerdeçallı iç pilav nasıl yapılır?

    Zerdeçallı iç pilav yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı pilavlık pirinç; 1 büyük adet soğan; 2 diş sarımsak; 1 çay kaşığı toz safran; 1 çay kaşığı zerdeçal; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 tatlı kaşığı kuru nane; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 3 bardak su. Yapılışı: 1. Pirinçleri bol suyla yıkayın ve isteğe göre sıcak suda bekletin. 2. Zeytinyağı ile yemeklik doğranan soğanları ve sarımsakları kavurun. 3. Daha sonra pirinçleri ekleyip pirinçlerle birlikte kavurun. 4. Tereyağını ekleyin. 5. Üzerine safran, zerdeçal, nane, karabiber ekleyin. 6. En son tuz ekleyip baharat kontrolünü yapın ve sıcak su ekleyin. 7. İsteğe bağlı olarak tavuk veya et suyu da kullanılabilir. 8. Kaynayan tencerenin altını kısın ve kapağı hiç açmadan pişmeye bırakın. 9. En son suyunu tamamen çeken pilavı karıştırın ve üzerine havlu kağıdı veya temiz bir havlu ile demlenmeye bırakın. 10. Sıcak servis edin.