• Buradasın

    Zencefilli dondurmanın içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zencefilli dondurmanın içine konabilecek bazı malzemeler:
    • Kavuniçi 1. 100 gram kavuniçi, yarım limon suyu ile mikserden geçirilir, elde edilen suyun köpüğü kenara ayrılıp süzgeçten geçirilir 1. Bu suya limon kabuğu rendesi ilave edilip buzdolabında dinlendirilir 1.
    • Şeftali 1. Dondurma bardağının altına şeftali dilimi konularak meyve tabanı yapılabilir 1.
    • Krokan 24. Şeker, su ve badem karışımı yüksek ateşte pişirilip soğutulur, ardından mutfak robotundan geçirilerek krokan elde edilir 24.
    • Taze zencefil 5. 50 gram taze zencefil rendelenip şekerle karıştırılır, ardından krema ve süt ile çırpılarak dondurmaya eklenir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tarçınlı ve zencefilli dondurma nasıl yapılır?

    Tarçınlı ve zencefilli dondurma yapmak için gerekli malzemeler: 1 bardak şeker; 1 paket krema; 1 bardak süt; 3 yumurtanın sarısı; yarım limonun suyu; 1 çay bardağı nişasta; 1 tatlı kaşığı taze rendelenmiş zencefil. Yapılışı: 1. Limon suyu ve kabuklarını bir kapta karıştırın ve dolapta soğutun. 2. Diğer malzemeleri ayrı bir kapta çırpın. 3. Ocakta bir süre pişirerek karışımı ısıtın. 4. Limonlu karışım ile diğer karışımı uygun bir kapta karıştırın. 5. Buzluğa koyun ve birkaç saat dondurun. Ayrıca, muzlu ve zencefilli dondurma tarifi için şu malzemeler gereklidir: 6 adet Anamur muzu; 1 yemek kaşığı bal; 1 çay kaşığı zencefil; 1-2 çay kaşığı tarçın. Yapılışı: 1. Muzları doğrayıp iyice dondurun. 2. Dondurulmuş muzları, bal, zencefil ve tarçını blenderda püre haline getirin. Tarifler, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.