Kavurma ve yumurta ile yapılan bir tarif şu şekildedir: Malzemeler: - 150 gr kuşbaşı et - 4 adet yumurta - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber - Yarım çay kaşığı pulbiber - 1 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: 1. Tereyağını tavaya koyup eritin. 2. Yıkanmış ve süzdürülmüş etleri tavaya ekleyin ve harlı ateşte karıştırarak on dakika kadar kavurun. 3. Bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edip etin iyice yumuşamasını sağlayın, kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirin. 4. Etler suyunu çekince yumurtaları kırın, tuz ve karabiberi ekleyin. 5. Kavurmalı yumurtayı hafifçe karıştırarak yumurtalar pişince sıcak olarak yanında taze ekmekle servis edin.