Buradasın
Kavurma ve yumurta nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kavurmalı Yumurta Tarifi:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Blok şeklinde kesilmiş kavurmayı küçük parçalara ayırın 1.
- Tavayı ocakta kızdırın 1.
- Kavurma parçalarını renk alana ve yağını bırakana kadar orta ateşte kavurun 1.
- Yumurtaları sarısını dağıtmadan dikkatlice tavaya kırın 1.
- Yumurta beyazlarının tavanın geneline yayılmasını sağlayın ve üzerine tuzu serpin 1.
- Yumurta sarıları göz göz olana kadar kısık ateşte pişirin 15.
Püf Noktası:
- Kavurmayı fazla kurutmamaya dikkat edin; sadece yağda 1-2 dakika çevirmek yeterlidir 3.
- Kavurma bol yağlıysa tereyağını azaltabilirsiniz, aksi takdirde yemek ağır olabilir 3.
Servis Önerisi:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: