Buradasın
Kavurma ve yumurta nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kavurma ve yumurta ile yapılan bir tarif şu şekildedir:
Malzemeler:
- 150 gr kuşbaşı et 1
- 4 adet yumurta 12
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- Yarım çay kaşığı pulbiber 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
Yapılışı:
- Tereyağını tavaya koyup eritin 2.
- Yıkanmış ve süzdürülmüş etleri tavaya ekleyin ve harlı ateşte karıştırarak on dakika kadar kavurun 1.
- Bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edip etin iyice yumuşamasını sağlayın, kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirin 1.
- Etler suyunu çekince yumurtaları kırın, tuz ve karabiberi ekleyin 12.
- Kavurmalı yumurtayı hafifçe karıştırarak yumurtalar pişince sıcak olarak yanında taze ekmekle servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: