Yuca, sıcak tropikal ve subtropikal iklimlerde yetişen yumrulu bir köktür ve çeşitli kullanım alanları vardır:
- Mutfak: Yuca kökü, Güney Amerika'da kızartılarak, püresi yapılarak veya köfte haline getirilip fırınlanarak tüketilir 24. Ayrıca, un haline getirildiğinde tapyoka unu olarak kullanılır ve glutensiz tariflerde buğday ununun yerine geçer 25.
- Sağlık: Yuca, C vitamini, potasyum ve bakır gibi besinler açısından zengindir ve sindirim ile kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur 5.
- Diğer Kullanımlar: Yuca kökleri, sabun yapımında kullanılabilir ve lifli yaprakları ip üretiminde kullanılmıştır 2.
Yuca'nın kökleri yenilebilirken, agavaceae familyasında yer alan Yucca gloriosa isimli bitkinin kökleri yenilmez 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: