Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin en iyi peynirleri arasında yörelere göre öne çıkan bazı peynirler şunlardır:
- Ezine Beyaz Peyniri: Çanakkale'de üretilen, koyun sütünden yapılan ve şirden mayası ile olgunlaştırılan bir peynirdir 13.
- Kars Gravyeri: Kars'ta üretilen, buzağı şirdeninden elde edilen maya ile mayalanan, sert ve yoğun aromalı bir peynirdir 13.
- Divle Obruk Tulumu: Karaman'da üretilen, mağarada olgunlaştırılan, sınırlı üretimiyle bilinen bir peynirdir 14.
- Mihaliç Peyniri: Bursa yöresine ait, koyun sütünden yapılan, sert ve tuzlu bir peynir türüdür 34.
- Erzincan Tulum Peyniri: Erzincan'da şavak göçerlerinin yaptığı, mağaralarda olgunlaşan yağlı ve kokulu bir peynirdir 14.
Bu peynirler, yöresel üretim yöntemleri ve lezzetleriyle öne çıkmaktadır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: