Buradasın
Yiyecek içecek sektöründeki mikro işletmeler için hijyen eğitimi sınav soruları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yiyecek içecek sektöründeki mikro işletmeler için hijyen eğitimi sınav soruları genellikle aşağıdaki konuları kapsar:
- Hijyen Nedir? 23. Sağlığı korumak amacıyla yapılan temizlik uygulamaları ve hastalıkların yayılmasını önleyen kurallar bütünüdür 3.
- El Hijyeni 23. Ellerin en az kaç saniye yıkanması gerektiği ve doğru el yıkama tekniği 3.
- Gıda Güvenliği 23. Gıdaların güvenliğini sağlamak için alınacak temel önlemler ve gıda hijyeni ile gıda güvenliği arasındaki fark 2.
- Çapraz Bulaşma 34. Temiz ve kirli yüzeylerin veya gıdaların birbirine temas etmesi sonucu zararlı mikroorganizmaların yayılması 3.
- Temizlik ve Dezenfeksiyon 23. Temizlik ve dezenfeksiyon arasındaki fark ve dezenfeksiyonun nasıl yapılması gerektiği 3.
- Kişisel Hijyen 25. Çalışanların kişisel temizlik ve bakımlarına dikkat etmeleri gereken hususlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: