Buradasın
Yılbaşında hindi dolması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yılbaşında hindi dolması yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet hindi 12;
- 2 su bardağı pirinç 12;
- 1 adet soğan 12;
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 12;
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü 12;
- 1 çay kaşığı tarçın 12;
- 1 çay kaşığı kimyon 12;
- 1 çay kaşığı tuz 12;
- 1 çay kaşığı karabiber 12;
- 3 yemek kaşığı tereyağı 12.
Yapılışı:
- Hindinin marine edilmesi: Bütün hindinin sos malzemeleri karıştırılır ve hindinin her yerine gelecek şekilde sürülür 1. En az 3 saat, ideal olarak bir gece buzdolabında bekletilir 1.
- İç pilavın hazırlanması: Tereyağında soğan kavrulur, fıstık eklenerek devam edilir 1. Suda bekletilmiş pirinç ve baharatlar ilave edilir 1. Kuş üzümü ve 2,5 bardak sıcak su eklenip pilav demlenmeye bırakılır 1.
- Hindinin doldurulması: Demlenen pilav hindinin içine doldurulur 1. Hindinin ayakları yanmaz iple bağlanır 1.
- Pişirme: Hindi, ıslatılmış yağlı kağıtla kaplanan fırın tepsisine yerleştirilir 1. Fırının içine bir kap su eklenerek 180 derecede 3,5 saate yakın pişirilir 1. Pişirme sırasında her saat başı hindinin üzerine fırın kabındaki sos veya tereyağı sürülerek nemli kalması sağlanabilir 1.
- Servis: Hindi, dilimlenip etrafı nar taneleri ve taze otlarla süslenerek servis edilebilir 1.
Alternatif olarak, nefisyemektarifleri.com sitesinde de yılbaşı hindi dolması tarifi bulunmaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: