Buradasın
Yeşil yapraklı sebzeler tapırdama nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil yapraklı sebzelerin tapırdama işlemi hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, yeşil yapraklı sebzeleri pişirirken renklerinin solmaması için bazı yöntemler uygulanabilir:
- Sirke ve karbonat kullanımı 35. Sebzeler, sirkeli suda bekletildikten sonra iyice süzülmeli 35.
- Buharda pişirme 5. Ispanak, pazı, semizotu gibi yapraklı sebzeler buharda, 1 dakikayı geçmeyecek sürede pişirilebilir 5.
- Haşlama 5. Yeşil sebzeler haşlanacaksa, işlem 30 saniye sürmeli ve sebzeler haşlama suyundan alınarak buzlu suya eklenmeli 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: