Buradasın
Yeşil yapraklı sebzeler tapırdama nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil yapraklı sebzelerin tapırdama (buharda pişirme) yöntemi şu şekilde yapılır:
- Yıkama ve süzme: Ispanak, pazı, semizotu gibi sebzeleri sirke ve karbonatla yıkayıp iyice süzün 1.
- Buhar sepeti: Sebzeleri buhar sepeti içine yerleştirin 1.
- Pişirme süresi: Buharda pişirme işlemi sadece 1 dakika sürmelidir 1.
- Hızlı soğutma: Pişirme işleminden sonra sebzeleri hızlıca buzlu suya daldırın 13. Bu, sebzelerin renginin diri kalmasını sağlar.
Alternatif olarak, sebzeleri suda haşlayarak da tapırdama yapabilirsiniz, ancak bu yöntemde renk kaybı daha hızlı olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: