Buradasın
Yeşil fasulyenin çıtır olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil fasulyenin çıtır olması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Fırında çıtır fasulye: Temizlenmiş fasulyeler, ekmek kırıntısı, baharat, soğan ve sarımsak tozuna bulandıktan sonra 220 derecede turbo fırında 10-12 dakika pişirilip, diğer yüzleri çevrilerek iyice gevrek olana kadar pişirmeye devam edilebilir 1. Yanında naneli yoğurt ile servis edilebilir 1.
- Yeşil fasulye kızartması: Fasulyeler una bulandıktan sonra geniş bir tavada kızgın yağda altın rengini alana kadar ara ara karıştırarak kızartılabilir 2. Kağıt havlu serili bir tabağa alınarak fazla yağı emmesi sağlanabilir 2.
- Çıtır yeşil fasulye: Zeytinyağı ve baharatlarla karıştırılan fasulyeler, un ve nişasta ilave edilip yeniden karıştırıldıktan sonra 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: