Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yerli ve ithal kalamar arasındaki bazı farklar:
- Fiyat: Yerli kalamar, arz-talep dengesi nedeniyle genellikle daha pahalıdır 1.
- Lezzet: Yerli kalamar, daha yumuşak ve lezzetli olarak kabul edilir 12. İthal kalamar ise lastik gibi olabilir 12.
- Bulunabilirlik: İthal kalamar, Türkiye'de daha yaygın olarak bulunur 1. Yerli kalamar ise genellikle Ege ve Akdeniz kıyı şeritlerinde bulunabilir 4.
- Kalite: İthal kalamar, menşei ülkeden nakliye sırasında stres, su parametrelerindeki değişiklikler ve hastalıklara maruz kalabilir 5.
Türkiye'de restaurantlarda ve balık marketlerde sunulan kalamarların büyük kısmı, Hint Okyanusu ve Pasifik Okyanusu'nda avlanan ve ithal edilen kalamarlardır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: