• Buradasın

    Yerli malı haftasında hangi meyveler giyilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A cheerful classroom in Turkey with children wearing colorful fruit costumes, prominently featuring quince, oranges, tangerines, and bananas, while smiling and holding hands in celebration.
    Yerli Malı Haftası'nda giyilebilecek meyve kostümlerine şu örnekler verilebilir:
    • çilek 34;
    • karpuz 34;
    • kayısı 4;
    • portakal 4;
    • mandalina 4.
    Ayrıca, TikTok ve Pinterest gibi platformlarda Yerli Malı Haftası için meyve kostümleri konusunda çeşitli fikirler bulunmaktadır 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yerli Malı Haftası'nda hangi meyve kuklaları yapılır?

    Yerli Malı Haftası'nda yapılabilecek meyve kuklaları şunlardır: 1. Elma: "Sepetim elma dolu, özü vitamin yolu". 2. Üzüm: "Salkım salkım duruyor, tatlı üzüm, bal üzüm". 3. Erik: "Ağaçlar çiçeklendi, çiçekler eriklendi, erik yiyen çocuklar cıvıl cıvıl şenlendi". 4. Kayısı: "Meyvelerin kralı, kayısıdır kayısı". 5. Şeftali: "Şeftalini iyisi, Bursa'dadır arkadaş". 6. Ayva: "Ayvalar çiçek açmış, demek ki yaz gelecek". 7. Kiraz: "Ağaçlar pembe beyaz, dalları bastı kiraz". 8. Portakal: "Ağaçlarda portakal, küme küme duruyor". 9. Mandalina: "Portakalın kardeşi, arkadaşının limonu". Ayrıca, kestane, fındık, badem ve ceviz gibi diğer meyveler de kuklalarda kullanılabilir.

    Türkiye'de yetişen meyveler nelerdir?

    Türkiye'de yetişen bazı meyve türleri: Sert çekirdekli meyveler: Erik, şeftali, kayısı, kiraz, vişne, karayemiş, kızılcık, iğde, yemişen, kuşburnu. Yumuşak çekirdekli meyveler: Elma, armut, ayva, ünnap, alıç, kocayemiş, muşmula. Sert kabuklu meyveler: Ceviz, badem, fındık, antepfıstığı, kestane, çamfıstığı. Üzümsü meyveler: Üzüm, çilek, dut, karadut, ahududu, böğürtlen, frenküzümü, bektaşiüzümü, mersin, gilaboru, kırmızıdalçileği. Subtropik meyveler: Limon, portakal, mandalina, altıntop (greyfurt), turunç, şadok, laym, bergamot, kamkat, kırmızılimon, tatlılimon, incir, kivi, pikan, artvinhurması, zeytin, yenidünya, avokado, fejoa, hintinciri. Tropik meyveler: Mango, guava, papaya, liçi, anona, muz, ananas, hurma.

    Yerli malı haftası için hangi sebzeler kullanılır?

    Yerli Malı Haftası'nda kullanılabilecek bazı sebzeler: Biber; Domates; Fasulye; Havuç; Ispanak; Lahana; Limon; Marul; Mısır; Patates; Patlıcan; Salatalık; Soğan; Turp.

    Yerli Mâli haftasında hangi ürünler tüketilir?

    Yerli Malı Haftası'nda tüketilen bazı ürünler: Kuru yemişler: Ceviz, fındık, badem, kuru dut, Antep fıstığı, Siirt fıstığı. Kuru meyveler: Kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm, kuru dut, hurma. Börekler ve poğaçalar: Patatesli, kıymalı ve peynirli börekler, poğaçalar. Gazlı içecekler: Yerli gazozlar. Atıştırmalıklar: Patlamış mısır. Simit ve ekmek: Simit, tam buğday unlu ekmek. Reçel: Ev yapımı reçeller. Bu ürünler, o yıl üretimi bol ve bereketli olan yerli ürünlerden seçilir.