Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yengeç çubukları, aşırı tüketildiğinde sağlık için zararlı olabilecek çeşitli katkı maddeleri içerir 1. Bu katkı maddelerinden bazıları:
- Karmin 1. Alerjik reaksiyonları, baş dönmesini ve mide bulantısını tetikleyebilir 1.
- Monosodyum glutamat (MSG) 1. Baş dönmesi, uyuşukluk, kas sertliği ve mide bulantısına yol açabilir 1.
- Koruyucu maddeler 1. Sodyum benzoat ve fosfat bileşikleri, böbrek sağlığı üzerinde uzun vadeli olumsuz etkiler yaratabilir 1.
- Karagenan 1. Hayvan çalışmalarında sindirim sistemi iltihabı riskini artırdığı gösterilmiştir 1.
Ayrıca, kıyılmış balıkların ön ısıl işleme tabi tutulmaması, mikrobiyolojik kontaminasyon riskini yükseltir 2.
Yengeç çubukları, düşük kalorileri ve bazı besin içerikleri nedeniyle ara öğün olarak tüketilebilir, ancak doğal besin kaynakları yerine geçmemelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: