Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
YEDY Derecelendirme Sistemi, Türkiye'de gastronomik faaliyetlerin etik kurallar çerçevesinde derecelendirilmesi amacıyla 2014 yılında kurulmuş bağımsız bir organizasyondur 13.
Sistemin çalışma şekli:
- Gizli Müfettişler: Gastronomi konusunda deneyimli, kimliği gizli tutulan müfettişler, restoranları sıradan bir müşteri gibi ziyaret eder 12.
- Değerlendirme Kriterleri: Restoranlar, malzeme, lezzet, yaratıcılık, servis, sunum ve dekorasyon gibi kriterlere göre değerlendirilir 3.
- Derecelendirme: İşletmeler, 1, 2, 3 YEDY yıldızı veya Lezzet Noktası olarak sınıflandırılır 13.
Amaçları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: