• Buradasın

    Yatırtma yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yatırtma yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
    • 6-8 adet orta boy patlıcan 1;
    • 500 gr kıyma 1;
    • 3 adet domates 1;
    • 3 adet sivri biber 1;
    • 2 adet soğan 1;
    • 2 diş sarımsak 1;
    • Yarım demet maydanoz 1;
    • 1 çorba kaşığı salça 1;
    • 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
    • Karabiber 1;
    • Tuz 1;
    • 1 su bardağı su 1.
    Yapılışı:
    1. Alacalı soyulan patlıcanlar kızartılır ve fazla yağı aldırılır 1.
    2. Ardından tepsi ya da yayvan bir tencereye dizilen patlıcanların uzunlamasına karınları yarılır 1.
    3. Soğan, domates, kıyma, sarımsak ve sivri biberler kavrularak ince doğranmış maydanozlar ilave edilir, karabiber ve tuzu da atıldıktan sonra hazırlanan iç malzeme patlıcanların içlerine doldurulur 1.
    4. Salça suyla karıştırılarak patlıcanların olduğu tepsiye dökülür, kısık ateşte ocakta veya fırında pişirilir 1.
    Alternatif bir tarif için lezzetler.com sitesini ziyaret edebilirsiniz 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yemek yapma teknikleri nelerdir?

    Yemek yapma teknikleri genel olarak üç ana kategoriye ayrılır: kuru ısı, nemli ısı ve kombine yöntemler. Bazı yaygın yemek pişirme teknikleri şunlardır: Haşlama. Kızartma. Soteleme. Izgara/Grill. Fırında pişirme. Buharda pişirme/Buğulama. Konfit. Poşe.

    Lezzetli yemek yapmanın püf noktaları nelerdir?

    Lezzetli yemek yapmanın püf noktaları şunlardır: 1. Taze malzemeler kullanmak: Meyveler, sebzeler, etler ve balıklar mümkün olduğunca taze olmalıdır. 2. Kaliteli malzemeler seçmek: Zeytinyağı gibi kaliteli malzemeler yemeklere zengin bir lezzet katar. 3. Doğru pişirme tekniklerini uygulamak: Her malzemenin kendine özgü pişirme tekniği vardır, örneğin balık ızgara, et fırınlanarak pişirilmelidir. 4. Kreatif olmak: Farklı malzemeler ve pişirme teknikleri kullanarak yeni tarifler denemek. 5. Malzemeleri doğru şekilde doğramak: Doğru doğranan malzemeler yemeklerin daha lezzetli olmasını sağlar. 6. Yemeklerin tadını kontrol etmek: Yemek pişirirken arada bir tadını kontrol etmek, istenilen lezzette olduğundan emin olmayı sağlar. 7. Güzel sunum yapmak: Yemeklerin servisini güzel bir şekilde yapmak, lezzetini artırır.