• Buradasın

    Yarımca hamuruna ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yarımca hamuruna aşağıdaki malzemeler konur:
    Hamur için:
    • 5 kg un 14
    • 1 çay bardağı yoğurt 14
    • 2 çay bardağı süt 14
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ 14
    • Fındık büyüklüğünde yaş maya 14
    • Alabildiği kadar su 14
    • Tuz 14
    İç harç için:
    • 1 kg kıyma 14
    • 8 adet orta boy soğan 1
    • 1 demet maydanoz 1
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ 1
    • 5 adet yumurta 1
    • Pul biber 1
    • Tuz 1 4
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yarımca hamuru mayalı mı?

    Evet, yarımca hamuru mayalıdır.

    Yarımca hangi yöreye ait hamur işi?

    Yarımca hamur işi, Trakya yöresine aittir.

    Yarımca nasıl yapılır?

    Yarımca yapımı için gerekli malzemeler: Hamur için: 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı ayran, aldığı kadar un, tuz. İç harcı için: 400 gram kıyma, 2 adet kuru soğan, karabiber, pul biber, tuz. Kızartmak için: Sıvıyağ. Hazırlanışı: 1. Hamur yoğurma kabının içine yumurta, tuz, un ve kabartma tozunu koyun. 2. Ayranla hamuru yoğurun ve üzerini bezle örtüp yarım saat dinlendirin. 3. Dinlenen hamurları bezelere ayırın ve tezgahta açıp yarım ay şeklini verin. 4. Hamurun yarısına iç harcı koyup diğer yarını üste gelecek şekilde kapatın ve iyice bastırın. 5. Fazla unlarını silkelediğiniz yarımcaları bol kızgın yağda kızartın ve peçete serip fazla yağını alın. 6. Sıcak servis edin. Alternatif bir yarımca tarifi: Un: 5 kg. Yoğurt: 1 çay bardağı. Süt: 2 çay bardağı. Sıvı yağ: Yarım çay bardağı. Yaş maya: Fındık büyüklüğünde. Su ve tuz: Yeteri kadar. İç harcı için: Soğanları ince ince doğrayın, kıyma, yağ ve soğan birlikte kavurun, yumurtaları ekleyip karıştırarak pişirin, üzerine maydanoz ve baharatları ekleyerek ocaktan indirin. Hamur için: Un, tuz, yoğurt, su, süt, yağ ve yumuşatılmış mayayı bir kabın içinde yoğurun, pazılara ayırarak serin bir yerde 15-20 dakika dinlendirin. Her bir pazı yuvarlak olarak açılıp içine iç malzemeden konulup hamur katlanarak kenarları parmakla iyice bastırılır ve ocağın üstündeki kızgın sac üzerinde çevrilerek pişirilir.