Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yarımca yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı ayran, aldığı kadar un, tuz 2.
- İç harcı için: 400 gram kıyma, 2 adet kuru soğan, karabiber, pul biber, tuz 2.
- Kızartmak için: Sıvıyağ 2.
Hazırlanışı:
- Hamur yoğurma kabının içine yumurta, tuz, un ve kabartma tozunu koyun 2.
- Ayranla hamuru yoğurun ve üzerini bezle örtüp yarım saat dinlendirin 2.
- Dinlenen hamurları bezelere ayırın ve tezgahta açıp yarım ay şeklini verin 2.
- Hamurun yarısına iç harcı koyup diğer yarını üste gelecek şekilde kapatın ve iyice bastırın 2.
- Fazla unlarını silkelediğiniz yarımcaları bol kızgın yağda kızartın ve peçete serip fazla yağını alın 2.
- Sıcak servis edin 2.
Alternatif bir yarımca tarifi:
- Un: 5 kg 3.
- Yoğurt: 1 çay bardağı 3.
- Süt: 2 çay bardağı 3.
- Sıvı yağ: Yarım çay bardağı 3.
- Yaş maya: Fındık büyüklüğünde 3.
- Su ve tuz: Yeteri kadar 3.
İç harcı için: Soğanları ince ince doğrayın, kıyma, yağ ve soğan birlikte kavurun, yumurtaları ekleyip karıştırarak pişirin, üzerine maydanoz ve baharatları ekleyerek ocaktan indirin 3.
Hamur için: Un, tuz, yoğurt, su, süt, yağ ve yumuşatılmış mayayı bir kabın içinde yoğurun, pazılara ayırarak serin bir yerde 15-20 dakika dinlendirin 3.
Her bir pazı yuvarlak olarak açılıp içine iç malzemeden konulup hamur katlanarak kenarları parmakla iyice bastırılır ve ocağın üstündeki kızgın sac üzerinde çevrilerek pişirilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: