Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yarım hindi pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar:
Malzemeler:
- 1 adet yarım hindi 12
- 2 yemek kaşığı yoğurt 12
- Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 1
- 1 yemek kaşığı domates salçası 12
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber 1
- 1 tatlı kaşığı kekik 1
- 1 çay kaşığı kimyon 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 2 çay kaşığı tuz 1
- 1 yemek kaşığı un (poşeti unlamak için) 1
Pişirme adımları:
- Hindiyi kağıt havlu ile kurulayın ve marine sosu için uygun bir kapta yoğurt, salça, zeytinyağı, kekik, tuz, kırmızı toz biber, kimyon ve karabiberi karıştırarak hindinin her yerine sürün 12.
- Hindiyi en az 2 saat, mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirin 12.
- Fırın poşetine unu alıp poşeti sallayarak unun her yere gelmesini sağlayın, ardından hindiyi poşete koyup ağzını kapatın ve kürdanla poşete birkaç delik açın 1.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında hindiyi 90 dakika pişirin 12.
- Piştikten sonra hindiyi 15 dakika dinlendirin ve poşetten çıkararak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: