Evde bardakta mısır yapmak için gerekli malzemeler: 1 konserve mısır veya bütün mısır alıp tanelemek; tereyağı; su; kimyon, karabiber, pul biber (isteğe bağlı farklı baharatlar); ketçap; mayonez; tuz. Yapılışı: 1. Mısırları bir tencereye koyun, üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve yarım saat kadar kaynatın. 2. Kaynayan mısırları süzün ve bir tabağa alın. 3. Bir-bir buçuk yemek kaşığı tereyağı ve bir çay kaşığı tuzu mısırların üzerine koyun, yağ eriyene kadar karıştırın. 4. Servis yapacağınız bardaklara alıp ketçap ve mayonezi üzerine dökün, birer çay kaşığı baharatları serpin. Alternatif tarif: 2 haşlanmış süt mısır; 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı; yarım çay kaşığı sarımsak tozu; bir çay kaşığı pul biber; yarım çay kaşığı tuz; bir yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri veya parmesan peyniri rendesi. Yapılışı: 1. Mısırları koçandan ayıklayın. 2. Tencereye tereyağını alın ve eritin. 3. İçerisine mısırı ekleyin. 4. Baharatlarını ve tuzunu koyup karıştırın. 5. Son olarak peyniri ekleyin, peynir eriyene kadar karıştırın. 6. Bardağa alarak servis edin.