Tantuni yapımı için gerekli malzemeler: 350-400 gram dana antrikot; 1 adet orta boy soğan; 1 adet orta boy domates; 2 tutam maydanoz; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; Tuz; İsteğe göre pul biber ve sumak. Yapılışı: 1. Etleri çok ince ve kısa şeritler halinde doğrayın, soğuk suyun içerisine alın ve 15-20 dakika haşlayın, süzün ve haşladığınız suyu dökmeyin. 2. Vok tavaya sıvı yağı alıp kızdırın. 3. Haşladığımız tantuni etlerini tavaya alıp orta ateşte kavurun. 4. Süzdüğünüz et suyundan 2-3 yemek kaşığı tavaya ekleyin. 5. Et suyu buharlaşınca üzerine sıvı yağ ekleyip etleriniz kızarana kadar pişirin. 6. Tuz ve pul biber ekleyip tatlandırın. 7. Lavaş ekmekleri tavadaki etlerin üzerine koyarak yağı ile iyice ıslatın. 8. Ekmekleri tezgaha alın, tavaya domatesleri ekleyin bir tur çevirip, eti ekmeklerin içine paylaştırın. 9. Sumak ile soğanı yoğurun, maydanoz ile karıştırın. Ayrıca, tavuklu tantuni tarifi için ye-mek.net sitesini de ziyaret edebilirsiniz.