Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaprak pidesinin bazı özellikleri:
- Ana malzemeler: Asma yaprağı, mısır unu, yoğurt, taze soğan, nane ve tuz içerir 125.
- Hazırlanışı: Harç, ayrana mısır unu, tuz, nane ve soğan eklenerek hazırlanır 15. Hazırlanan harç, tavadaki yaprakların üzerine yayılır ve iki tarafı da kızartılır 15.
- Mevsimsel hazırlık: Genellikle mayıs ayında hazırlanan malzemeler ile yapılır, ancak yaz boyunca tüketilebilecek şekilde saklama yöntemleri geliştirilmiştir 4.
- Çeşitleri: Yalova'da "loznik" adıyla da bilinir 5.
- Lezzet: Et içermemesine rağmen, kıymalı pideyi andıran bir lezzeti vardır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: