Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaprak dönerin yumuşak olması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Marine İşlemi: Etleri ince dilimler halinde kesip, yoğurt, zeytinyağı, kimyon, karabiber, pul biber, tuz, rendelenmiş sarımsak ve kekik gibi malzemelerle hazırlanan marine sosunda en az 1 saat bekletmek 13.
- Pişirme: Marine edilen etleri ızgara veya döner ocağında pişirirken ateşin çok yüksek olmaması, etin daha güzel pişmesini sağlar 1.
- Ek Malzemeler: Dolgun bir lezzet için maden suyu eklemek, dönerin lokum gibi yumuşamasını sağlar 2.
- Taze Et Kullanımı: Etin taze ve yumuşak kısmından seçilmesi, dönerin kalitesini artırır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: