• Buradasın

    Yalı Peksemet hangi undan yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yalı peksimetinin hangi undan yapıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, peksimet genellikle un, su ve bazen tuz kullanılarak yapılır 24.
    Farklı yörelerde yapılan peksimet çeşitlerinde kullanılan un türleri şu şekildedir:
    • Uşak usulü peksimet için süt, sıvı yağ ve şeker de eklenir 4.
    • Safranbolu kıtırı için ceviz, fındık, badem, şeker, kabartma tozu, safran ve tarçın kullanılır 4.
    • Mesudiye kuru ekmeği için hamur kuru maya ile mayalanır 4.
    • Siirt kuru ekmeği için hamur halka şeklinde yapılır 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Peksemet hangi yöreye ait?

    Peksimet, Türkiye'nin farklı bölgelerinde farklı şekillerde yapılan bir yiyecek türüdür. Bazı peksimet çeşitleri ve yöreleri: Uşak peksimeti: Uşak yöresine aittir. Safranbolu kıtırı: Safranbolu, Karabük. Mesudiye kuru ekmeği: Ordu'nun Mesudiye ilçesi. Siirt kuru ekmeği: Siirt.