Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yakitori, tavuk eti parçalarının kushi (çelik veya bambudan yapılabilir) adı verilen belirli bir şişe dizildiği ve daha sonra geleneksel olarak kömür ateşinde ızgara edildiği, Japon ızgara tavuğuna atıfta bulunur 45.
En sık karşılaşılan, tavukla yapılan şişler arasında şunlar yer alır:
- Yotsumi 4. Tavuk göğsü 4.
- Negima 4. Yeşil soğan ve tavuk göğsü 4.
- Nankotsu 4. Tavuk kıkırdağı 4.
- Reba 4. Karaciğer 4.
- Tsukune 4. İnce kıyılmış tavuk, sebze, yumurta ve baharatlardan oluşan tavuk köftesi 4.
- Torikawa 4. Tavuk derisi 4.
- Tebasaki 4. Tavuk kanadı 4.
- Momo 4. Tavuk budu 4.
- Bonjiri 5. Rump 5.
Günümüzde terim, yakiton olarak domuz tabanlı şişleri de kapsayacak şekilde genişletilmiştir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: