• Buradasın

    Yakitori hangi etten yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A skewer of grilled chicken pieces, glistening with a savory glaze, resting on a traditional Japanese ceramic plate with steam rising gently.
    Yakitori, geleneksel olarak tavuk etinden yapılır 134.
    Günümüzde ise sığır, domuz, balık ve deniz ürünleri ile de hazırlanmaktadır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A close-up of sizzling bamboo skewers loaded with juicy chicken pieces (breast, thigh, liver) and green onions, charred over glowing embers, with a glossy tare sauce dripping onto the grill.

    Yakitorinin içinde ne var?

    Yakitorinin içinde ne olduğu, yapılan türe göre değişiklik gösterebilir. Yakitori, tavuk eti parçalarının kushi (çelik veya bambudan yapılabilir) adı verilen belirli bir şişe dizildiği ve daha sonra geleneksel olarak kömür ateşinde ızgara edildiği, Japon ızgara tavuğuna atıfta bulunur. En sık karşılaşılan, tavukla yapılan şişler arasında şunlar yer alır: Yotsumi. Negima. Nankotsu. Reba. Tsukune. Torikawa. Tebasaki. Momo. Bonjiri. Günümüzde terim, yakiton olarak domuz tabanlı şişleri de kapsayacak şekilde genişletilmiştir.