Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Volkan kek kalıbı yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 3 çorba kaşığı margarin, 1 paket Pakmaya Bitter Pul Çikolata, 3 adet yumurta, 3 çorba kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri, 1 tatlı kaşığı Pakmaya Kakao, 1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin, 3 çorba kaşığı un 1.
- Hazırlanışı:
- Margarini ve Pakmaya Bitter Pul Çikolata’yı benmari usulü eritin 1.
- Yumurtaları ve Pakmaya Pudra Şekeri’ni mutfak robotunda, yaklaşık on dakika boyunca beyazlaşıncaya kadar çırpın 1.
- Erittiğiniz çikolatayı yumurta margarin karışımına yavaş yavaş alttan üste doğru havalandırarak ilave edin 1.
- Kalan tüm malzemeyi ayrı bir kapta harmanladıktan sonra ekleyin ve iyice karıştırın 1.
- Hamuru yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 7 dakika pişirin 1.
Alternatif olarak, ısıya dayanıklı kalıpları tereyağı ile yağlayıp hafif un eleyip karışımı kalıplara eşitlik olarak paylaştırarak da volkan kek yapabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: