Buradasın
Vişneli tayfur tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vişneli Tayfır Tatlısı Tarifi:
Malzemeler:
- Bisküvi kıtırı 12
- Muhallebi için: 600 ml süt, 300 ml krema, 1 su bardağı toz şeker, ½ su bardağı nişasta, 3 yumurta sarısı, 5 gr vanilin 12
- Vişne sos için: 4 su bardağı vişne suyu, 5 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı nişasta 12
Yapılışı:
- Muhallebi: Süt, krema ve vanilya ocağa alınarak ısıtılır ve kaynatılır 12. Şeker, nişasta ve yumurta sarısı bir kapta karıştırılır 12. Sıcak sütlü karışım yavaş yavaş içerisine eklenir 12. Ocağa geri alınarak kıvam alana kadar karıştırılır 12.
- Vişne sos: Vişne sos için olan malzemeler bir kapta karıştırılır ve kıvam alana kadar karıştırılır 12.
- Kapların altına bisküvi kıtırı, muhallebi ve vişne sos konularak soğutmaya bırakılır 12.
- Soğuduktan sonra servis edilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: