Buradasın
Vişne sulu zebra tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vişne Sulu Zebra Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Kırmızı Kısım İçin: 3 su bardağı vişne suyu, yarım su bardağı şeker, 2 tepeleme yemek kaşığı un, 1,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta 2.
- Beyaz Kısım İçin: 3 su bardağı süt, yarım su bardağı şeker, 2 tepeleme yemek kaşığı un, 1,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta, 1 paket vanilya 2.
Yapılışı:
- İki ayrı tencereye malzemeleri alın ve iyice karıştırın 2.
- Tencereleri ocağa koyun ve karıştırarak pişirin 2.
- Muhallebi olunca vanilyayı ekleyin ve karıştırıp ocağı kapatın 2.
- Fincan veya bardağın içini su ile ıslatıp, önce beyaz muhallebiden sonra kırmızı sostan tekrarlayarak dökün 2.
- Oda sıcaklığına gelince üzerlerini streçleyip buzdolabına kaldırın 2.
- 6-7 saat sonra fincanlardan çıkarıp üzerini süsleyip servis edin 2.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: