Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Viski saklanırken dikkat edilmesi gereken bazı koşullar:
- Sıcaklık: Viski, oda sıcaklığında (18-24°C) saklanmalıdır 1. Yüksek ısı değişimlerine maruz kalmamalıdır 1.
- Nem: Çok nemli veya çok kuru ortamlar viskinin kalitesini olumsuz etkileyebilir 15.
- Işık: Direkt güneş ışığı alan yerlere koyulmamalıdır 15.
- Pozisyon: Mantar kapaklı şişeler dik olarak muhafaza edilmelidir 15.
- Koku: Kokulu mum veya tütsü yanmayan, yoğun kokuların bulunmadığı bir ortamda saklanmalıdır 2.
Viski tadımı için uygun ortam:
- Bardaklar: Aromayı hapsetmek için yukarıya doğru daralan, lale şeklindeki, ayaklı veya ayaksız özel bardaklar kullanılmalıdır 2.
- Koku: Kokulu mum veya tütsü yanmamalı, katılımcıların parfüm veya kolonya gibi yoğun kokulardan uzak durması önerilir 2.
- Zaman: Ağız paletinin karışmadığı ve burun reseptörlerinin yorulmadığı her saat tadıma uygundur, ancak sabah 11.00 civarı yapılması önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: