Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Maltlama 13. Arpa gibi tahıllar suyla nemlendirilerek filizlenmeye bırakılır 13. Bu süreçte tahıllar, içerdikleri nişastayı şekere dönüştürmek için enzimler üretir 1. Ardından filizlenmiş tahıllar fırınlarda kurutulur 1.
- Lapalama 3. Maltlama aşamasında elde edilen malt, değirmenlerin yardımıyla öğütülür 3.
- Fermantasyon 13. Öğütülmüş malt, sıcak suyla karıştırılarak “mash” adı verilen karışım oluşturulur ve içine maya eklenir 13. Maya, şekerleri alkol ve karbondioksite dönüştürmeye başlar 1.
- Damıtma 13. Fermantasyon tamamlandıktan sonra elde edilen alkol, damıtma işlemine tabi tutulur 1. Bu aşamada bakır imbikler kullanılır 1.
- Olgunlaşma 13. Damıtılan alkol, meşe fıçılara alınarak yıllarca olgunlaşmaya bırakılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: