• Buradasın

    Vetrika nerenin yemeği?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Vetrika, Osmanlı mutfağına ait bir yemektir 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Vetrika hamuru nasıl yapılır?

    Vetrika hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 300 gram tereyağı - 600 gram un - 1,5 su bardağı su - 5 adet yumurta Yapılışı: 1. Tereyağını derin bir tencerede eritin. 2. Üzerine unu ekleyip 3-4 dakika kavurun. 3. Kavrulmuş unun üzerine suyu azar azar ilave ederek iyice yedirin. 4. Spatula veya tahta kaşık yardımıyla hafifçe bastırarak karıştırın. 5. Toparlanmış bir hamur elde ettiğinizde tencereyi ocaktan alın ve hamuru tencerenin içerisinde, oda sıcaklığında, ılımaya bırakın. 6. Hamur tenceredeyken, yumurtaları teker teker ekleyerek hamura güzelce yedirin. 7. Elde ettiğiniz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 8. Tepsiye dizdiğiniz hamurların ortasına parmağınızı batırıp küçük dokunuşlarla çukurlar açın. 9. 180 derece fırında 35 dakika pişirin.