Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vetrika hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Tereyağını derin bir tencerede eritin 14.
- Üzerine unu ekleyip 3-4 dakika kavurun 1.
- Kavrulmuş unun üzerine suyu azar azar ilave ederek iyice yedirin 1.
- Spatula veya tahta kaşık yardımıyla hafifçe bastırarak karıştırın 1.
- Toparlanmış bir hamur elde ettiğinizde tencereyi ocaktan alın ve hamuru tencerenin içerisinde, oda sıcaklığında, ılımaya bırakın 1.
- Hamur tenceredeyken, yumurtaları teker teker ekleyerek hamura güzelce yedirin 1.
- Elde ettiğiniz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 1.
- Tepsiye dizdiğiniz hamurların ortasına parmağınızı batırıp küçük dokunuşlarla çukurlar açın 1.
- 180 derece fırında 35 dakika pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: