Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Veganlar, hayvansal süt ve yoğurt yerine, aşağıdaki bitkilerden elde edilen sütlerle yapılan peynirleri tüketebilir:
- Soya peyniri 123. Soya fasulyesi kullanılarak üretilen vegan peynirdir 23.
- Kuruyemiş ve çekirdek bazlı peynirler 234. Fındık, kaju, badem gibi kuruyemişlerden yapılır 234.
- Hindistan cevizi bazlı peynirler 23. Hindistan cevizi, kreması ve yağı kullanılarak üretilir 23.
- Un bazlı peynirler 3. Tapyoka, patates, ararot gibi nişastalı unlardan yapılır 3.
Vegan peynirlerin üretiminde ayrıca shiro miso, katı bitkisel yağlar, agar agar tozu, yağlı yemişler, vegan peynir mayası ve tapyoka unu gibi malzemeler de kullanılabilir 23.
Vegan peynirler, yumuşak taze peynirlerden sert ve rendelenebilir peynirlere kadar farklı yapılarda ve aromalarda olabilir 23.
Vegan beslenme düzeninde, herhangi bir gıdanın fazla tüketimi sağlıksız olabileceğinden, dengeli ve çeşitli bir diyetin parçası olarak tüketilmesi önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: