• Buradasın

    Üzüm marmelatı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Üzüm marmelatı yapımı için gerekli malzemeler:
    • 1 kg siyah üzüm 1;
    • 1 su bardağı toz şeker 1;
    • 1 çay kaşığı tereyağı 1.
    Yapılışı:
    1. Üzümleri yıkayıp saplarını ayıklayın 1.
    2. Tencereye koyup kaynatın, üzümler ezilinceye kadar pişirin 1.
    3. Başka bir tencereye tel süzgeçten geçirerek çekirdeklerini ayırın 12.
    4. Tencereye koyu kıvamlı üzüm suyunu koyup şeker ilave ederek kaynatın 1.
    5. Bir çay kaşığı tereyağını ekleyip kavanoza sıcakken koyup kapağını kapatıp ters çevirin 1.
    6. Soğuyuncaya kadar bekletin, buzdolabında saklayın 1.
    Alternatif bir üzüm marmelatı tarifi:
    1. Büyük bir kapta üzümleri iyice yıkayın 2.
    2. Salkımlarından ayırdığınız üzümleri bir tencereye alıp ezin 2.
    3. Bol miktarda su çıkacaktır, üzümleri suyu ile birlikte ocağa alıp kaynatın 2.
    4. Üzümler yumuşadığında blendırdan geçirin 2.
    5. Bu karışımı kevgir tarzında bir süzgeçten süzün 2.
    6. Süzdüğünüz sıvıyı yoğunlaşana kadar kaynatmaya devam edin 2.
    7. Yaklaşık yarısı kadar azaldığında ocağı kapatıp kavanoza doldurup kapağı kapatıp ters çevirerek soğumaya bırakın 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Marmelat hangi meyvelerden yapılır?

    Marmelat, çeşitli meyvelerden yapılabilir, bunlar arasında: Taze meyveler: elma, armut, ayva, erik, kayısı, çilek; Kuru meyveler: kızılcık. Ayrıca, iki veya daha fazla meyvenin karışımı da kullanılabilir.

    Üzüm reçeli ve üzüm marmeladı arasındaki fark nedir?

    Üzüm reçeli ve üzüm marmeladı arasındaki temel fark, yapım yöntemleri ve kıvamlarıdır. Reçel, meyve parçalarının şekerli sıvıda kaynatılmasıyla yapılır ve genellikle daha kalın bir kıvama sahiptir. Üzüm reçeli de bu tanıma uyar ve üzüm parçaları içerir. Marmelat ise meyve suyu ve meyve parçalarının karışımından yapılır; meyve suyu daha fazla kullanılır ve marmelatın kıvamı daha pürüzsüz ve akışkandır. Dolayısıyla, üzüm marmeladı da üzüm püresi kullanılarak yapılır ve üzüm taneleri bulunmaz.