Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Üzüm marmelatı yapımı için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Üzümleri yıkayıp saplarını ayıklayın 1.
- Tencereye koyup kaynatın, üzümler ezilinceye kadar pişirin 1.
- Başka bir tencereye tel süzgeçten geçirerek çekirdeklerini ayırın 12.
- Tencereye koyu kıvamlı üzüm suyunu koyup şeker ilave ederek kaynatın 1.
- Bir çay kaşığı tereyağını ekleyip kavanoza sıcakken koyup kapağını kapatıp ters çevirin 1.
- Soğuyuncaya kadar bekletin, buzdolabında saklayın 1.
Alternatif bir üzüm marmelatı tarifi:
- Büyük bir kapta üzümleri iyice yıkayın 2.
- Salkımlarından ayırdığınız üzümleri bir tencereye alıp ezin 2.
- Bol miktarda su çıkacaktır, üzümleri suyu ile birlikte ocağa alıp kaynatın 2.
- Üzümler yumuşadığında blendırdan geçirin 2.
- Bu karışımı kevgir tarzında bir süzgeçten süzün 2.
- Süzdüğünüz sıvıyı yoğunlaşana kadar kaynatmaya devam edin 2.
- Yaklaşık yarısı kadar azaldığında ocağı kapatıp kavanoza doldurup kapağı kapatıp ters çevirerek soğumaya bırakın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: