Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Üzüm kabuğundan çeşitli ürünler ve maddeler elde edilebilir:
- Fonksiyonel Gıdalar: Üzüm kabukları, tereyağına eklenerek oksidasyonu geciktirir ve raf ömrünü uzatır 1. Ayrıca, doğrudan gıda olarak tüketilebilecek ürünlere işlenebilir 5.
- Doğal Katkı Maddeleri: Üzüm kabuklarından doğal antioksidanlar, tartarik asit ve enosiyanin gibi katkı maddeleri üretilir 5.
- Çevre Dostu Malzemeler: Üzüm kabukları, yollardaki buzlanmayı önlemek için kullanılan çevre dostu katkı malzemelerinin üretiminde kullanılır 23.
- Biyoaktif Bileşikler: Üzüm kabukları, polifenoller, fenolik asitler, flavonoidler ve lignanlar gibi biyoaktif bileşikler açısından zengindir ve bu bileşikler sağlık açısından faydalıdır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: