• Buradasın

    Üzüm kabuğu nasıl izole edilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Üzüm kabuğunun izole edilmesi için iki ana yöntem kullanılır:
    1. Karbonik Maserasyon: Bu yöntemde üzümler bütünüyle fıçıya atılır ve doğal olarak en altta kalan üzümlerin kabukları yırtılır 1. Üst kısımda ezilmeyen üzümler için fıçı yalıtılır ve karbondioksit pompalanır, bu da üzümlerin iç yüzeylerindeki tanen ve renk pigmentlerinin çekilmesine ve mayalanmaya sebep olur 1.
    2. Santrfüj Yöntemi: Bu yöntemde üzümler ezilir ezilmez hemen santrfüj ile kabuklarından ayrılır 1. Bu işlem, asiditesi nötr şarap üretiminde tercih edilir 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Üzüm kabuğundan ne elde edilir?

    Üzüm kabuğundan çeşitli ürünler elde edilebilir: Buz çözücü solüsyon: Washington State Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, üzüm kabuklarından elde edilen organik bileşenlerle daha çevre dostu bir buz çözücü solüsyon üretilmiştir. Tereyağı katkısı: Üzüm posası kurutularak elde edilen üzüm kabukları, tereyağına eklenerek oksidasyonu geciktirir ve raf ömrünü uzatır. Ekonomik ürünler: Üzüm kabukları, sirke, üzüm suyu ve pekmez gibi ürünlerin üretiminde atık olarak değerlendirilip kurutulduktan sonra ekonomiye kazandırılabilir. Ayrıca, üzüm kabukları yüksek oranda karbonhidrat içermesinin yanı sıra vitamin ve mineral açısından da zengin bir besin kaynağıdır.