• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Un helva yaparken unun rengi neden koyu olur?

    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Un helvası yaparken unun renginin koyu olmasının nedeni, unun daha uzun süre kavrulmesidir 13. Uzun süre kavrulan un, karamelizasyon sürecine girerek daha koyu bir renk alır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. helva.gen.tr
        1
      2. haberturk.com
        2
      3. unhelvasi.gen.tr
        3
      4. ardaninmutfagi.com
        4
      5. forumsitesi.com.tr
        5
    • Karamelizasyon süreci nasıl çalışır?

    • Farklı un türleri farklı renk verir mi?

    • Un kavururken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Un helvası yaparken unun rengi nasıl olmalı?

    Un helvası yaparken unun rengi, sütlü kahve rengi olmalıdır.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    5 kaynak

    Un Helvasının Kıvamı Nasıl Olmalı?

    Un helvasının kıvamı yumuşak ve akışkan olmalıdır. Kıvamı tutturmak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: 1. Unun Kavrulması: Un, kısık ateşte sürekli karıştırılarak kavrulmalıdır. 2. Şerbetin Eklenmesi: Kavrulan una, soğuk su veya süt eklenmeli ve hızlıca karıştırmaya devam edilmelidir. 3. Karıştırma: Şerbet eklenirken hiç durmadan karıştırmak önemlidir, aksi takdirde un topak topak olur. 4. Pişirme: Karışım kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte pişirmeye devam edilmeli ve helva sıvıyı çekip kıvam aldığında ocaktan alınmalıdır.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Pişirme
    • #MalzemeKullanımı
    5 kaynak

    Un Helvası yaparken hangi un kullanılır?

    Un helvası yaparken herhangi bir un türü kullanılabilir, ancak kaliteli bir un tercih edilmesi önerilir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    5 kaynak

    En güzel un helvasının püf noktası nedir?

    En güzel un helvasının püf noktası, unu kavrularken rengini iyi ayarlamak ve şerbeti oda sıcaklığında kullanmaktır. Diğer önemli püf noktaları ise: - Kaliteli tereyağı kullanmak, helvanın lezzetini artırır. - Unun topaklanmaması için unu eleyerek eklemek. - Helvayı kavururken kısık ateşte ve sürekli karıştırarak pişirmek. - Şerbeti azar azar ekleyip, helvanın şerbeti çekmesini sağlamak.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Tatlılar
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"i1ht0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fun-helva-yaparken-unun-rengi-neden-koyu-olur-4103805480%3Flr%3D213%26ncrnd%3D4706","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"5905991381753892632","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1753892654314854-17942480896245458653-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-19-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"i1htw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"i1ht1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"i1htw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"i1ht2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Un helvası yaparken unun renginin koyu olmasının nedeni, **unun daha uzun süre kavrulmesidir** [```1```](https://www.helva.gen.tr/un-helvasi-neden-bu-kadar-acik-renk-oldu.html)[```3```](https://www.unhelvasi.gen.tr/un-helvasi-neden-acik-renk-oldu-neyi-etkiledi.html). Uzun süre kavrulan un, karamelizasyon sürecine girerek daha koyu bir renk alır [```1```](https://www.helva.gen.tr/un-helvasi-neden-bu-kadar-acik-renk-oldu.html)[```3```](https://www.unhelvasi.gen.tr/un-helvasi-neden-acik-renk-oldu-neyi-etkiledi.html).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.helva.gen.tr/un-helvasi-neden-bu-kadar-acik-renk-oldu.html","title":"Un Helvası Neden Bu Kadar Açık Renk Oldu?","shownUrl":"https://www.helva.gen.tr/un-helvasi-neden-bu-kadar-acik-renk-oldu.html"},{"sourceId":2,"url":"https://www.haberturk.com/un-helvasi-tarifi-nefis-ve-pratik-un-helva-nasil-yapilir-un-helvasi-malzemeleri-neler-hts-2226556","title":"Habertürk: Un Helvası Tarifi! Nefis ve Pratik Un Helva Nasıl...","shownUrl":"https://www.haberturk.com/un-helvasi-tarifi-nefis-ve-pratik-un-helva-nasil-yapilir-un-helvasi-malzemeleri-neler-hts-2226556"},{"sourceId":3,"url":"https://www.unhelvasi.gen.tr/un-helvasi-neden-acik-renk-oldu-neyi-etkiledi.html","title":"Un Helvası Neden Açık Renk Oldu, Neyi Etkiledi?","shownUrl":"https://www.unhelvasi.gen.tr/un-helvasi-neden-acik-renk-oldu-neyi-etkiledi.html"},{"sourceId":4,"url":"https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/tatlilar/un-helvasi","title":"Un Helvası – Arda'nın Mutfağı","shownUrl":"https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/tatlilar/un-helvasi"},{"sourceId":5,"url":"https://forumsitesi.com.tr/threads/un-helvasi-nasil-yapilir.425704/","title":"Un Helvası Nasıl Yapılır? | İptv Forum • İp Tv Forumu • Forum...","shownUrl":"https://forumsitesi.com.tr/threads/un-helvasi-nasil-yapilir.425704/"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Un helva yaparken unun rengi neden koyu olur?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Karamelizasyon süreci nasıl çalışır?","url":"/search?text=Karamelizasyon+s%C3%BCreci+nas%C4%B1l+%C3%A7al%C4%B1%C5%9F%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Farklı un türleri farklı renk verir mi?","url":"/search?text=Farkl%C4%B1+un+t%C3%BCrleri+helvan%C4%B1n+rengini+etkiler+mi%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Un kavururken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?","url":"/search?text=Un+kavururken+dikkat+edilmesi+gerekenler&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Un+helva+yaparken+unun+rengi+neden+koyu+olur%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"5905991381753892632","reqid":"1753892654314854-17942480896245458653-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-19-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1753892654314854-17942480896245458653-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-19-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"i1htw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"i1ht3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bolgegundem.com.tr/un-helvasi-tarifi-yapilisi-malzemeleri-un-helvasi-nasil-yapilir-1403183h.htm?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/sutlu-un-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/un-helvasi-ve-irmik-helvasi-tarifi-nefis-ve-pratik-helva-nasil-yapilir-hts-1941948?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.teksinun.com/un-helvasi-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/tam-olculu-kivami-garantili-un-helvasi-nasil-yapilir-videolu/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/un-helvasi-yaparken-unun-rengi-nasil-olmali-1030355441","header":"Un helvası yaparken unun rengi nasıl olmalı?","teaser":"Un helvası yaparken unun rengi, sütlü kahve rengi olmalıdır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/pratik-bilgiler/haber/2978473-helva-yapmanin-puf-noktalari-nelerdir-un-helvasi-ve-irmik-helvasi-yapmanin-incelikleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.helva.gen.tr/un-helvasi-yaparken-hangi-olculeri-kullanmaliyim.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/un-helvasi-nasil-yapilir-2596827?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/un-helvasi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/tatli-hamur-isi-tarifleri/un-helvasi-293832?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/un-helvasinin-kivami-nasil-olmali-350337221","header":"Un Helvasının Kıvamı Nasıl Olmalı?","teaser":"Un helvasının kıvamı yumuşak ve akışkan olmalıdır. Kıvamı tutturmak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: 1. Unun Kavrulması: Un, kısık ateşte sürekli karıştırılarak kavrulmalıdır. 2. Şerbetin Eklenmesi: Kavrulan una, soğuk su veya süt eklenmeli ve hızlıca karıştırmaya devam edilmelidir. 3. Karıştırma: Şerbet eklenirken hiç durmadan karıştırmak önemlidir, aksi takdirde un topak topak olur. 4. Pişirme: Karışım kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte pişirmeye devam edilmeli ve helva sıvıyı çekip kıvam aldığında ocaktan alınmalıdır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/malzemekullanimi","text":"#MalzemeKullanımı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/bolu/neyenir/un-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/tatli-hamur-isi-tarifleri/un-helvasi-293832?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://sinangil.com.tr/tarif/un-helvasi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/sutlu-un-helvasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.teksinun.com/un-helvasi-tarifi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/un-helvasi-yaparken-hangi-un-kullanilir-221918550","header":"Un Helvası yaparken hangi un kullanılır?","teaser":"Un helvası yaparken herhangi bir un türü kullanılabilir, ancak kaliteli bir un tercih edilmesi önerilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/un-helvasi-puf-noktalari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/kokusu-istah-kabartan-un-helvasi-tarifi-puf-noktasi-unu-rengi-donene-dek-kavurmak/haber-1355386?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karaca.com/blog/un-helvasi-tarifi-lezzetli-ve-pratik-tarif/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/pratik-bilgiler/haber/2978473-helva-yapmanin-puf-noktalari-nelerdir-un-helvasi-ve-irmik-helvasi-yapmanin-incelikleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canakkaleolay.com/haber/un-helvasi-nasil-yapilir-iste-puf-noktalari-ve-en-kolay-tarifi-58408?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/en-guzel-un-helvasinin-puf-noktasi-nedir-966538578","header":"En güzel un helvasının püf noktası nedir?","teaser":"En güzel un helvasının püf noktası, unu kavrularken rengini iyi ayarlamak ve şerbeti oda sıcaklığında kullanmaktır. Diğer önemli püf noktaları ise: - Kaliteli tereyağı kullanmak, helvanın lezzetini artırır. - Unun topaklanmaması için unu eleyerek eklemek. - Helvayı kavururken kısık ateşte ve sürekli karıştırarak pişirmek. - Şerbeti azar azar ekleyip, helvanın şerbeti çekmesini sağlamak.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"i1htw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"i1ht4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"i1htw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"i1ht5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"i1htw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}