Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ulusal Kırmızı Et Konseyi, Türkiye'deki kırmızı et sektörünün gelişimini ve daha kaliteli, sağlıklı, güvenilir kırmızı et tüketimini sağlamak amacıyla çeşitli faaliyetler yürütmektedir 123.
Başlıca görevleri:
- Fiyat istikrarı: Piyasada fiyat istikrarının sağlanmasına katkı sağlamak 1.
- Araştırma ve strateji belirleme: Kırmızı et ve ürünlerine ilişkin ulusal ve uluslararası düzeyde araştırma yapmak, strateji belirlemek, plan ve projeler oluşturmak 234.
- Sektörel gelişim: Üretim, tüketim ve ticaretin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerde bulunmak 234.
- Uluslararası işbirliği: Diğer ülkelerdeki benzer kuruluşlarla işbirliği yapmak ve uluslararası kuruluşlara üye olmak 234.
- Eğitim ve danışmanlık: Sektörle ilgili eğitim, yayım ve danışmanlık hizmetlerini yürütmek 234.
- Politika oluşturma: Tüketici haklarının korunması, kırsal kalkınmanın sağlanması gibi konularda politikalar geliştirmek 234.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: