Buradasın
Uçkunun faydaları ve zararları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Uçkunun (ışkın) bazı faydaları:
- Kanserle mücadele: Polifenol açısından zengin olması, kanser hücrelerinin oluşumunu engelleyebileceğini düşündürür 125.
- Sindirim sistemi: Mideyi rahatlatır, sindirimi kolaylaştırır ve kusmayı önler 12.
- Kan şekeri: Kan şekerini düzenler ve insülin direnci veya şeker hastaları için uygundur 135.
- Cilt sağlığı: Ciltteki kırışıklıkları giderir ve lekeleri geçirir 125.
- Bağışıklık sistemi: C vitamini ve antioksidanlar içerir, bağışıklık sistemini güçlendirir 245.
Uçkunun bazı zararları:
- Aşırı tüketim: Böbrek fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir ve ishale neden olabilir 15.
- Kimyasal maddeler: İçerdiği bazı kimyasallar, vücuttaki kas dokularına zarar verebilir 15.
- Alerji: Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara yol açabilir 4.
Uçkunu tüketmeden önce iyice yıkamak önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: