Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Twitter'da lokum yapımı ile ilgili detaylı tarifler bulunmamakla birlikte, evde lokum yapımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 şişe meyveli maden suyu (200 ml) 1
- 1 su bardağı su (200 ml) 1
- Çay bardağından biraz az nişasta (25 gr) 1
- 1 çay bardağı şeker (75 gr) 1
Yapılışı:
- Tencereye maden suyunu, suyu, nişastayı ve toz şekeri ekleyip topak kalmayıncaya kadar karıştırın 1.
- Tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar kaynatın 1.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin 1.
- Karışımı borcama veya tepsiye döküp oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp 4 saat dinlendirin 1.
- Buzdolabından çıkarınca üzerine mısır nişastası serpiştirip kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servise hazır hale getirin 1.
Ayrıca, frambuazlı lokum tarifi için şu malzemeler ve adımlar da kullanılabilir:
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı hindistancevizi şekeri 2
- 3,5 su bardağı nişasta 2
- 25 adet frambuaz 2
- 1 adet tuzsuz bütün Antep fıstığı 2
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri 2
- 1 yemek kaşığı nişasta 2
Yapılışı:
- Şeker ve suyu tencereye alıp hindistancevizi şekeri eriyene kadar kaynatın 2.
- Nişastayı su ile karıştırıp frambuazları ekleyip orta ateşte sürekli karıştırıp koyulaşana kadar pişirin 2.
- Antep fıstıklarını iri iri doğrayıp lokuma ekleyin ve homojen biçimde karıştırın 2.
- Pudra şekeri ve nişastayı karıştırıp streç film serili tepsiye serpin 2.
- Lokum karışımını tepsiye döküp rulo şeklini verin ve 20-30 dakika buzdolabında bekletin 2.
- Kıvam aldıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: