• Buradasın

    Twitter'da lokum nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Twitter'da lokum yapımı ile ilgili detaylı tarifler bulunmamakla birlikte, evde lokum yapımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 1 şişe meyveli maden suyu (200 ml) 1
    • 1 su bardağı su (200 ml) 1
    • Çay bardağından biraz az nişasta (25 gr) 1
    • 1 çay bardağı şeker (75 gr) 1
    Yapılışı:
    1. Tencereye maden suyunu, suyu, nişastayı ve toz şekeri ekleyip topak kalmayıncaya kadar karıştırın 1.
    2. Tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar kaynatın 1.
    3. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin 1.
    4. Karışımı borcama veya tepsiye döküp oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp 4 saat dinlendirin 1.
    5. Buzdolabından çıkarınca üzerine mısır nişastası serpiştirip kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servise hazır hale getirin 1.
    Ayrıca, frambuazlı lokum tarifi için şu malzemeler ve adımlar da kullanılabilir:
    Malzemeler:
    • 1/2 su bardağı hindistancevizi şekeri 2
    • 3,5 su bardağı nişasta 2
    • 25 adet frambuaz 2
    • 1 adet tuzsuz bütün Antep fıstığı 2
    • 2 yemek kaşığı pudra şekeri 2
    • 1 yemek kaşığı nişasta 2
    Yapılışı:
    1. Şeker ve suyu tencereye alıp hindistancevizi şekeri eriyene kadar kaynatın 2.
    2. Nişastayı su ile karıştırıp frambuazları ekleyip orta ateşte sürekli karıştırıp koyulaşana kadar pişirin 2.
    3. Antep fıstıklarını iri iri doğrayıp lokuma ekleyin ve homojen biçimde karıştırın 2.
    4. Pudra şekeri ve nişastayı karıştırıp streç film serili tepsiye serpin 2.
    5. Lokum karışımını tepsiye döküp rulo şeklini verin ve 20-30 dakika buzdolabında bekletin 2.
    6. Kıvam aldıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: