Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu sütlaç, genellikle kıvam sorunu yaşayabilir. Kıvamı düzeltmek için şu yöntemler uygulanabilir:
- Nişasta Ekleme: 1 yemek kaşığı nişastayı 3-4 yemek kaşığı soğuk sütle karıştırıp, sütlaç kaynamaya yaklaştığında yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın 35.
- Tekrar Pişirme: Sütlacı kısık ateşte karıştırıp pişirerek kıvamını koyulaştırabilirsiniz 3.
- Suyu Azaltma: 1/2 su bardağı süt, 1/3 su bardağı suyu karıştırıp, sütlaçtan bir kepçe alarak bu karışıma ekleyip alıştırdıktan sonra sütlaca azar azar ekleyebilirsiniz 2.
Tuzlu sütlaç, tuz miktarını ayarlamak için de dikkat gerektirir; aşırı tuzlu olmaması için tuz miktarını kontrol etmek önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: