• Buradasın

    Tutmaç nerenin yemeği ve nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tutmaç çorbası, Türk mutfağının en eski ve geleneksel çorbalarından biridir 1. Özellikle Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde sıklıkla yapılır 1.
    Malzemeler:
    • 1 su bardağı yeşil mercimek 13
    • 1 su bardağı erişte 13
    • 1 su bardağı süzme yoğurt 1
    • 1 yumurta sarısı 13
    • 1 yemek kaşığı un 13
    • 1 yemek kaşığı tereyağı 1
    • 1 tatlı kaşığı kuru nane 1
    • 1 tatlı kaşığı pul biber 1
    • 6 su bardağı su veya et suyu 1
    • Tuz 1
    Hazırlanışı:
    1. Yeşil mercimekleri yıkayıp 6 su bardağı su veya et suyunda haşlayın 1.
    2. Mercimekler yumuşadıktan sonra erişteleri ekleyin ve pişirmeye devam edin 1.
    3. Bir kasede süzme yoğurdu, yumurta sarısını ve unu iyice çırpın 1.
    4. Bu karışıma kaynayan çorba suyundan birkaç kaşık ekleyerek terbiyeyi ılıştırın 1.
    5. Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın 1.
    6. Çorba kaynadıktan sonra altını kısın ve bir süre daha pişirin 1.
    7. Tereyağını bir tavada eritip nane ve pul biberi ekleyin 1. Bu karışımı çorbanın üzerine dökün 1.
    8. Servis ederken üzerine isteğe bağlı olarak ekstra nane ve pul biber serpebilirsiniz 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    Tutmaç içinde ne var?

    Tutmaç içinde bulunan malzemeler, tarifine göre değişiklik gösterebilir: 1. Temel Malzemeler: Un, su, tuz ve şeker. 2. Şerbet İçin: 1,5 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su. 3. İç Malzeme: Zeytinyağı, tereyağı, kavrulmuş ve ezilmiş ceviz, fıstık, susam, tercihe göre tarçın. Ayrıca, tutmaç çorbası tariflerinde yeşil mercimek, erişte ve nohut gibi ek malzemeler de kullanılır.