Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trüf mantarı, genellikle pişirilmeden, çiğ olarak yemeklerde garnitür veya lezzet artırıcı olarak tüketilir 13. Özellikle beyaz trüf, çiğ tüketilmeye uygundur ve makarna, risotto gibi sıcak yemeklerin üzerine rendelenerek ya da ince dilimlenerek eklenir 3. Siyah trüf ise çiğ olarak tüketilebilir ancak hafif pişirilmesi önerilir 3.
Trüf mantarının aşırı tüketimi sindirim sorunlarına, alerjik reaksiyonlara veya mide rahatsızlıklarına yol açabilir 1. Ayrıca, yetiştiği ortamlar nedeniyle yüzeyinde bakteri veya parazit barındırma riski vardır; bu nedenle uygun şekilde temizlenmeden tüketilmesi halinde gıda zehirlenmesine yol açabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: