Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazı biber çeşitleri:
- Kapya biber 24. Kalın etli, iri ve dolgun yapısıyla közlemelik ve salçalık için tercih edilir 4.
- Sivri biber 24. İnce, uzun ve bazen acı olur 4.
- Çarliston biber 24. Sarı ve yeşil renkli çeşitleri vardır, lezzetleri acı veya tatlı olabilir 4.
- Dolmalık biber 24. Yuvarlak iri biberler grubunu teşkil eder 4.
- Konik biber 3. Yeşil veya sarı renkli, kalın duvarlı, çoğunlukla tatlı bazen acı olan biberlerdir 3.
- Domates biberi 3. Şekli domatese benzediğinden bu isimle anılır 3.
- Şili biberi 4. Kırmızı ve çok acıdır 4.
- Urfa biberi 4. Kurutularak pul biber haline getirilen, hem acı hem de aromatik bir türdür 4.
- İsot (Şanlıurfa) 4. Siyah renkli ve tütsülenmiş aromasıyla özgün bir acı biber türüdür 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: