Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En kolay trileçe yapımı için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler:
- 5 adet yumurta 24
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker 4
- 1,5 su bardağı un 4
- 1 paket kabartma tozu 4
- 1 paket vanilya 4
- 3,5 su bardağı süt 4
- 3 yemek kaşığı toz şeker 4
- 200 g sıvı krema 4
- 1 çay bardağı şeker 5
- 1 yemek kaşığı tereyağı 5
- 200 g sıvı krema 5
- 1 paket krem şanti 45
Yapılışı:
- Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpın 4.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökün 45.
- 170°lik fırında 10 dk pişirin, sonra ısıyı 150° düşürüp yaklaşık 30 dk daha pişirin 4.
- Sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletin 4.
- Karamelli sosu için, tavaya şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayın 45. Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip eritin 4. Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sos kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirin 4.
- Ilımış olan keki ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açın 4. Soğuk şerbeti kekin üzerine dökün 4.
- 1 paket köpürtülmüş krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayın 4.
- Ilımış olan karamel sosunu krem şantinin üzerine dökün 4.
- 5-6 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: