Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tres Leches Tatlısı (Üç Sütlü Kek) Yapımı İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 su bardağı un 1;
- 2 yumurta 1;
- 1/2 su bardağı şeker 1;
- 1/4 su bardağı süt 1;
- 1/4 su bardağı süzme yoğurt 1;
- 1/4 su bardağı ağır krema 1;
- 1 çay kaşığı vanilya özü 1;
- 1 paket kabartma tozu 1.
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın 1.
- Bir kasede yumurtaları ve şekeri çırpın, karışım krema kıvamına gelene kadar devam edin 1.
- Sütü ve vanilini ekleyin, karıştırın 1.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyin, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın 1.
- Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine hamuru dökün ve 25-30 dakika pişirin 1.
- Kek pişince fırından çıkarın ve soğumaya bırakın 1.
- Pişen kekin üzerine, şeker ve süt karışımını eşit bir şekilde dökün 1.
- Kek tamamen şekerli sütü emene kadar bekleyin 1.
- Sütlü keki buzdolabında en az 2 saat dinlendirin 1.
- Üzerine krema ve meyve ile süsleyerek servis yapın 1.
Alternatif bir tarif için:
- 5 adet yumurta 2;
- 1 su bardağı şeker 2;
- 1,5 su bardağı un 2;
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya 2;
- 3,5 su bardağı süt 2;
- 3 yemek kaşığı toz şeker 2;
- 200 gram sıvı krema 2.
Yapılışı:
- İlk olarak karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri koyup boza kıvamına gelinceye kadar çırpın 2.
- Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın 2.
- Yağlı kağıt serili fırın kabına döktüğünüz karışımı 170 derecelik fırında 10 dakika, ısıyı 150 dereceye düşürüp 30 dakika pişirin 2.
- Karamelli sos için tavanıza koyduğunuz şekeri orta ateşte karıştırarak eritin 2.
- Açık bir renk alan karamele 1 yemek kaşığı
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: